We specialize in lowering air-conditioning and heating costs by providing energy-efficient solutions. Whether you are looking for a quick air-conditioner repair or a complete air-conditioning servicing, you have come to the right place!

Hire a professional air-conditioner expert for all your air-conditioner needs, no matter how big or small your system or home is, as you will reap the benefits of having a good air-conditioner done. Our experienced and certified technician has the expertise to take your project from the start to its completion. He has all the necessary tools to produce a perfect job. He can also give you advice and for the upkeep of your air-conditioners...

EXAMPLES OF SOME OF THE PROFESSIONAL AIR-CONDITIONING SERVICES WE PROVIDE ARE:


  • Complete air-conditioning services
  • Air-conditioning repairs
  • Air-conditioning maintenance
  • Air-conditioning tune-up
  • Emergency air-conditioning service
  • Same day air-conditioning service
  • Central air-conditioning system
  • Air duct cleaning
  • Thermostats and control systems
  • Water heaters
  • Heat pumps
When your air-conditioning system malfunctions or need help with ALL your air-conditioning service needs, do not hesitate. Call Aidil today at 013-3649228 or 019-2899987! Our unparalleled service, competitive prices, and overall value are why our loyal customers would not go anywhere else.

SUPERIOR SERVICE
FAST, FRIENDLY SERVICE
LOCALLY OWNED & OPERATED
VERY AFFORDABLE RATES
COURTEOUS & WELL-TRAINED TECHNICIAN
CONVENIENT SCHEDULING

To experience the best air-conditioning services in Kuala Lumpur and Selangor area, call us today to schedule an appointment or you may fill up the form below for a free quotation.


Al-kisahnya, saya dikenali sebagai seorang yang pendiam dan tidak banyak berkata-kata apabila ia berkaitan dengan perasaan. Nisa lebih suka memendam dan mendiamkan diri. To some people, ia adalah satu kelemahan yang ada pada diri Nisa, yang patut dikikis. But to me, it does help me to overcome any arguments, so tidak lah pergaduhan meleret sampai bermasam muka and tidak bertegur sapa. Ke... pemikiran saya ni salah? Berbeza pula dengan peribadi bakal suami Nisa. Ternyata, dia lebih berterus-terang dan tegas, cakap apa sahaja yang dia tidak puas hati sekiranya ada masalah-masalah tertentu yang berlaku. Lebih mudah Nisa belajar tentang dirinya, lebih mudah Nisa mengenali peribadinya. Malah, sewaktu dalam proses pernikahan ni pon, beberapa kali dia menegur sikap Nisa yang kurang disenanginya dan perlu diperbaiki. Tengok! Sebelum kahwin dah kena tegur macam-macam... sanggup ke nak jadi isteri?

Sanggup, inshaAllah...

Tidak pula dengan Nisa. Suka ke, atau tak suka ke - Nisa lebih banyak mendiamkan diri. Ada perkara yang susah untuk diungkap. Nak meluahkan secara bijak, tak pandai. Al-maklumlah, sesetengah lelaki tak dapat nak menyambung kabel printer pada minda untuk mencetak bahasa jiwa dan buah fikir Nisa, hiks! When that happens, silent treatment is the only way. Nisa sanggup menjaga hati insan yang mendengar, sanggup simpan kata-kata sebab Nisa rasa okay saja untuk teruskan kehidupan tanpa membicarakannya. Nisa sanggup mendiamkan diri jika mudarat lebih banyak daripada manfaat.

Seawal hubungan kami pon sudah Nisa memberi 'amaran' that I am naturally taciturn and an attentive listener. And so far, he is okay with that (well, that is what I thought...). Belajar komunikasi, bagi Nisa sangatlah susah. Mungkinkah ini disebabkan oleh budaya orang Melayu atau adakah faktor didikan keluarga? Nisa sendiri pon tak tahu. Seriously, I used to feel a little angry with myself for letting this bother me - for being so quiet. Nisa tak biasa bercakap benda-benda yang lalai. Actually, semua orang boleh bercakap, tapi... siapa yang mampu bercakap dengan perkataan dan cara yang baik seperti yang ditarbiyyah Rasulullah s.a.w.?


Sejujurnya, Nisa memang ada keinginan untuk menggilap kemahiran komunikasi, just for the sake of our relationship. Bak kata orang, pentingnya ilmu komunikasi di dalam menceriakan dan mengharmonikan hubungan suami isteri. Nisa akui kesilapan dan kelemahan diri, rendah hati untuk belajar, dengan syarat... bakal suami Nisa dan orang sekeliling dapat memahami dan membantu, dan always sedia dan sentiasa berubah ke arah kebaikan. Yelah, dengan komunikasilah  dapat memahami hati budi seseorang tu. Tak mengenali, mana mungkin menyayangi. Tak memahami, mana mungkin menghormati.

Wahai isteri/perempuan, jangan expect suami/pasangan kita faham dan empati kita yang masih bersedih dengan kisah gaduh yang dua tiga minggu yang lepas. Fikiran perempuan ni ada yang masih ulang tayang konflik lama. Benda yang si suami/pasangan rasa benda yang lepas (forgive and forget), jangan dikenang lagi pon masih segar di ingatan sang isteri. Nanti mulalah muka masam mencuka sebab si isteri rasa tidak difahami, si suami/pasangan pula tak faham kenapa muka monyok dan tak bersemangat.

Wahai suami, perempuan memang suka bersembang perkara yang sama berulang kali, sampai rasa lega dan puas hati. Sebab itulah, isteri wajib ada beberapa kawan perempuan yang rapat dengannya walaupun selepas berkahwin, untuk jadi teman sembang sepuas hati :D Kenapa? Sebab seorang lelaki tidak dicipta secara psychologically untuk cerita atau mendengar hal berkaitan perasaan 24 jam sehari. Kesianlah pada mereka... Bersembang pon bersembang juga, tapi jangan pula bercerita perihal keaiban orang, okay? Dan wahai lelaki, sewaktu isteri melancarkan pemboikotan, janganlah pula mengalu-alukan kehadiran 'orang ketiga'. Pantang perempuan lain melayan suami dengan baik sedikit je, samada di ofis, bertentang mata ketika di luar, atau chatting di laman sosial... mulalah meresap ke jiwa. Syaitan laknatullah kan suka menghangatkan konflik. Paling suka syaitan bila pergaduhan membawa kepada penceraian.

So, kesimpulannya... berkomunikasilah kerana Allah. Belajarlah untuk berkomunikasi, Nisa. Semoga ia membawa kepada pintu penyelesaian dan kebaikan.

PS: To my kesayangan... I'm still learning. So, please support me. Sekiranya I'm in silent treatment, panggil lah Nisa. Pandanglah diri ini dengan lembut dan penuh kasih sayang. Pintalah untuk lebih open up to you. Maybe dengan cara itu, Nisa lembut hati untuk berkongsi...
Image via Google